joi, 17 noiembrie 2011

Marin Neacșu. Csibi Barna nu e vinovat!

Csibi Barna nu e vinovat!
Scris de : Marin Neacșu 2011-05-09 08:37

Csibi Barna este nevinovat. În definitiv ce a făcut ? De ce este învinuit ? Cu ce a ieşit în evidenţă?

1. A strigat că ţinutul secuiesc vrea autonomie ? Ei şi ? UDMR cere autonomie pentru toate judeţele în care maghiarii sunt trecuţi de 40%. Au păţit ceva liderii UDMR ? De ce să păţească ? Şi-au exprimat în mod democratic o opţiune. Ei nu sunt vinovaţi pentru asta. Vinovat este cel care le dă speranţe şi îi ţine la putere pentru a se păstra pe sine la conducere. Csibi Barna nu e vinovat!

2. A spânzurat o păpuşă reprezentându-l pe Avram Iancu. Ei şi ? Alţii au dat foc pozelor cu preşedintele tuturor romanilor. Ce li s-a întâmplat ? Li s-au redus pensiile, salariile şi au fost daţi afară din serviciu. Ţinând cont că Avram Iancu nu este preşedintele ţării, vina lui Barna este mai mică, deci măsurile luate împotriva lui, de detaşare sau mutare sunt raportate la gravitatea faptei, deci proporţională cu importanţa celor doi „asasinaţi”. Dacă striga “ieşi afară javră (extra)ordinară“, alta era problema şi încadrarea juridică, dar aşa ce a făcut, a spânzurat o papuşă, deci fapta lui nu poate fi încadrată penal. La teatrul de păpusi se împuşcă păpuşi, se taie, se spânzură de ani de zile şi totul este ok. Apropo, or mai exista teatre de păpuşi sau le-a cumpărat Csibi pe toate ? În plus, nu s-a găsit cadavrul, deci .. ce crimă a săvârşit Barna ?
3. Se spune mai nou că a vândut tricouri pe care era imprimat mesajul că Ţinutul Secuiesc nu este pământ românesc. Ei şi ? Care este problema? UDMR a tipărit broşuri şi documente în care susţine că Ardealul întreg este pământ Unguresc. În Ungaria, asta se spune la şcoală copiilor. Şi ? S-a supărat cineva? S-a luat vre-o măsură ? S-a sesizat cineva ? NU! De ce s-ar lua măsuri împotriva lui Barna ? Nu, Csibi Barna nu este vinovat! Vinovat este sistemul care a permis apariţia unor astfel de fenomene, sistemul care dă naştere unor astfel de reacţii, sistemul care îngăduie astfel de atentate la integritatea ţării, deşi Constituţia este destul de clară în ceea ce priveşte noţiunea de stat naţional şi unitar, ca şi măsurile care se iau împotriva celor ce încalcă articolele 1 şi 2 din Constituţie.

Vinovat este sistemul care în loc să îi ocrotească pe români, le dă motive să ardă poza preşedintelui în pieţe şi poliţiştilor să strige ceea ce au strigat şi dă posibilitatea unor elemente ca Barna să facă ceea ce fac, fără să ia nici o măsură, încurajând astfel haosul şi anarhia. S-au luat însă măsuri împotrivă unora care cică nu şi-au declarat averea şi a altora care au ameninţat pe unul sau pe altul că îi omoară sau cică i-au şantajat. Nu iau partea nici a celor ce nu îşi declară averile, nici a celor ce ameninţă şi şantajează, dar dacă se iau astfel de măsuri de trimitere în judecată a celor ce ameninţă un anumit individ, de ce nu se iau aceleaşi măsuri şi împotriva celor ce ameninţă şi şantajează cu ieşirea de la guvernare, dacă nu li se satisfac anumite cereri ? Sau scrie undeva în lege că şantajul politic sau al politicienilor este admis ? De ce nu se iau măsuri împotriva celor care îşi şantajează proprii membri de partid sau duşmani politici cu dosare penale în caz de nesupunere? S-au luat însă măsuri împotriva unui om care a îndrăznit ca prin propriile mijloace să îi găsească pe cei ce i-au furat maşina, pentru că poliţia nu putea, trebuia sa ţină de 6 la vamă şi să dirijeze traficul. Cum care trafic? De ţigări şi stupefiante. Csibi Barna nu este vinovat. Vinovaţi suntem noi, că lăsăm să se întâmple toate astea, privim pasivi cum toate tradiţiile şi respectul faţă de ceea ce a însemnat istoria ţării şi eroii nemului se duc pe râpă. Ministrul oSpătar înmânează cea mai înaltă distincţie a Armatei Române, prietenilor de familie, colegilor de partid şi de guvernare, ca şi cum Onoarea Armatei Române este o tinichea pe care o poate pune în piept orice tinichigiu. Csibi Barna nu este vinovat. Vinovaţi suntem noi că de 3 ani lăsăm să ne conducă o gaşcă de arivişti, nepoţii lui Dinu Păturică, ai lui Baraba şi ai lui Iuda. Cum să ne ajute Dumnezeu dacă noi nu ne ajutăm ? De vină sunt politiştii şi dascălii şi doctorii şi asistenţii medicali şi judecătorii şi salariaţii publici care aleg calea cea mai uşoară şi mai lipsită de risc în “încercarea de a determina sistemul să îşi schimbe politica sau să se schimbe el. De ce nu aleg calea cea mai sigură ? Riscantă, dureroasă, dar în mod sigur cu sorţi de izbândă. Nu vrea sistemul, guvernul să demisioneze ? Nu face nimic. Divorţul se poate pronunţa din ambele părţi, nu numai din una. Ce va face oare un guvern, când se va vedea cu câteva sute de mii, poate milioane de demisii depuse în acelaşi timp ? De ce nu se prezintă oamenii, sindicaliştii, în faţa Guvernului cu un preaviz de încetare a contractului de muncă, o cerere de demisie, conform legii, care să intre în vigoare în termenul legal, dacă nu li se îndeplinesc revendicările ? Are cineva curaj să facă asta, poate vre-un sindicat să organizeze o asemenea acţiune ? Câţi români vor fi de acord ? Nu ştiu, dar mi se pare singurul lucru care ar putea mişca ceva. Ce s-ar face Guvernul dacă jumătate din populaţia activă îşi depune demisia în aceeaşi zi ?
Csibi Barna nu e vinovat !

Niciun comentariu: