vineri, 11 noiembrie 2011

Mircea Popescu (SUA). Guvernarea maghiară a României

Guvernarea maghiară a României

De peste 20 de ani, guvernantii maghiari ai Romaniei, prin UDMR, organizatia acestei minoritati nationale, conduc Tara Romanilor in directia faramitarii, astfel incat macar o farama, Transilvania, sa revina la visul lor, Ungaria Mare.
Pentru aducerea la indeplinire a acestui deziderat, acestia au atras la guvernare, “colaborationistii” romani din toate partidele, unele asa zis nationale atata timp cat si-au agatat in coada numelui particula simbolica si onoranta “N” de la “national” (PNL, PNTCD, PUNR, UNPR, etc). Fiecare dintre acesti colaboratori au acceptat fericiti sa faca parte din guvernare alaturi de UDMR, acceptand orice pretentie si orice santaj.
Si astfel, devenind guvernanti permanenti ai poporului roman, minoritarii maghiari au inceput sa cladeasca, pas cu pas, o politica antinationala impotriva populatiei majoritare romanesti, dar si impotriva integritatii teritoriale a Romaniei.
In primul rand, si-au asigurat permanenta parlamentara prin introducerea in Legea Electorala a perversei formule a dreptului EXCLUSIV pentru “organizatiile minoritatilor nationale” de a fi “competitori electorali”, adica de a putea depune in numele organizatiilor lor, oricate candidaturi doresc.
Si in acest mod, locul lor a fost asigurat, repezentantii maghiarilor facand “legea” in Parlament fara concurenta reprezentantilor organizatiilor majoritatii romanesti carora, tocmai UDMR prin votul sau, nu le da dreptul legal de a fi si ei “competitori electorali”.
Desigur, aceasta discriminare a fost posibila datorita ajutorului neprecupetit primit din partea partidelor “colaborationiste”din Parlamentul Romaniei.
Urmatorul pas din agenda “guvernantilor maghiari ai Romaniei“, a fost maghiarizarea populatiei romanesti din zonele tarii in care aceasta a ramas minoritara: Covasna, Harghita, Mures.
Printre masurile luate, sunt introducerea obligativitatii cunoasterii si folosirii limbii maghiare in institutiile publice ale STATULUI ROMAN, ba chiar si stergerea simbolica din memorie a numele poetului national al romanilor, Eminescu, inlocuindu-l prin Atilla pe placutele strazilor din orasele acestor regiuni ale Romaniei.
Concomitent, s-a trecut la arborarea pe cladirile publice a tot felul de insemne ale statului maghiar.
Si, insfarsit, UDMR-ul a ajuns si la ultima faza a programului sau, scoaterea din Constitutia Romaniei a notiunii de STAT NATIONAL.
Domnilor guvernanti maghiari ai romanilor, ati ajuns deja prea departe.
Cum de indrazniti sa interziceti populatiei romanesti majoritare sa locuiasca in Statul National Unit Roman pe care l-au infaptuit romanii prin jertfa de sange?
Domnul Varga Atilla a initiat din partea UDMR, propunerea privind eliminarea din Constitutie a caracterului national al statului, justificand cu nerusinare:
“Termenul national este depasit chiar si de realitatile noastre. Daca ar fi doar o figura de stil intr-o opera juridica deosebita nu am avea nimic impotriva, dar teoretic si, din pacate, si practic poate fi un pretext pentru restrangerea drepturilor minoritatilor nationale.”
Restrangerea drepturilor minoritatilor nationale?
Pana cand se va mai flutura aceasta minciuna ordinara de catre acesti guvernanti maghiari ai Romaniei cand ei, si numai ei au dreptul de a fi “competitori electorali”, adica au dreptul de a depune candidaturi in numele strict al “organizatiilor cetatenilor apartinand minoritatilor nationale”, nu si romanii majoritari care, tocmai ei, au drepturile restranse prin Legea Electorala a statului roman.
Nu exista niciun dubiu, ca aceasta atitudine a minoritatii maghiare, aflata si in Parlament si in Guvern, are la baza atitudinea colaborationista a partidelor cu care imparte puterea, fie acum, fie in cei 20 de ani care au trecut de la momentul in care romanii s-au jertfit pentru o Romanie eliberata de comunism, fluturand si murind pe strazi cu Tricolorul romanesc, nu cu cel al Ungariei.
Si un terchea-berchea PDL-ist, Silviu Prigoana (al carui fiu, Honorius Prigoana a incercat infiintarea unei filiale ilegale PDL-Diaspora in Statele Unite), sustine senin si inconstient propunerea UDMR de eliminare a caracterului national al statului roman:
“Ei sunt americani punct si noi trebuie sa fim toti europeni punct, fara granite, fara Kosovo, fara mutat granite mai la Brasov sau mai la Oradea.”
Fara granite?
Iata pana unde a ajuns “patriotismul” acestor “alesi ai poporului” pe liste de partid care aproba ideea stramba lansata de presedintele Romaniei, Traian Basescu ca Romania trebuie sa renunte la suveranitatea nationala in cadrul UE : “numai prin cedarea masiva de suveranitate Europa mai poate ramane o putere economica si militara”.
Si pentruca tacamul tradarii intereselor nationale sa fie complet, Wiliam Brinza, promovat deputat “de diaspora” tot pe lista de partid conform aceleiasi Legi Electorale strambe, conceputa in cardasie cu guvernatorii maghiari ai Romaniei, prin care sunt uzurpate drepturile romanilor de peste hotare la reprezentarea parlamentara, devine avocatul guvernului sarb in disputa privind incalcarea drepturilor celor pe care pretinde ca-i reprezinta, romanii din Serbia.
Probabil domnul presedinte al PDL-Diaspora se vede deja deputat al unei Romanii fara granite, fara suveranitate, deci un deputat fara respect si dragoste fata de Istoria nationala si fata de traditiile si valorile poporului roman.
Cele cateva personaje pe care le-am numit mai sus, reprezinta exemple tipice si jalnice pentru intreaga clasa politica romaneasca, care de 20 de ani, din inconstienta sau din lichelism, accepta o situatie umilitoare pentru majoritatea romanilor, din tara sau din afara Romaniei, majoritate mentinuta intr-o stare de discriminare impusa de reprezentantii parlamentari ai minoritatilor nationale.
In concluzie as sublinia cateva puncte:
Pentru revenirea la normalitate, este necesar ca starea de “colaborationism promaghiar”al partidelor parlamentare sa inceteze si aceeasi “restrangere a drepturilor minoritatilor nationale”, respectiv de a fi competitori electorali, sa fie extinsa pentru toate organizatiile cetatenilor romani din tara si din afara Romaniei, fara discriminare.
Totodata, romanii din afara Romaniei trebuie sa-si aiba reprezentantii proprii parlamentari, nu pe cei ai partidelor, care nu numai ca nu-i reprezinta, dar devin chiar agenti de influenta ai altor state, asa cum ne arata inregistrarile recente de la TVRI cu deputatul Wiliam Brinza.
Fara o modificare de esenta a Legii Electorale pentru echilibrarea reprezentativitatii si pentru protejarea drepturilor majoritatii romanesti in sensul celor aratate, partidele si liderii politici isi pierd orice urma de credibilitate si se descalifica ca reprezentanti ai poporului.
Pentru a-si intelege datoria fata de natiunea romana, aceste partide trebuie ajutate sa devina partide cu adevarat nationale, prin actiunile organizatiilor romanilor si a mass-media care promoveaza si sustin dezinteresat o campanie pentru redesteptarea demnitatii nationale si apararea romanilor impotriva discriminarilor pornite chiar din Parlamentul Romaniei.
Dar exista asemenea organizatii si mijloace de mass-media?
Mircea Popescu – SUA

Niciun comentariu: