sâmbătă, 20 aprilie 2013

Szélsőségesek élnek vissza Sepsiszentgyörgy nevévelPDFNyomtatásE-mail
2013. április 18. csütörtök, 20:51
magyar_nemzeti_arcvonalTöbb mint 4600 ismerőse között terjeszti szélsőséges nézeteit a„Sepsiszentgyörgy Város” nevű Facebook profil létrehozója. Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester sajtótájékoztatóján elhatárolódott a közösségi portálon működő profiltól. Az elöljáró szerint az oldalt nem a sepsiszentgyörgyi önkormányzat hozta létre, annak tartalma sem egyezik a város vezetőinek véleményével, sőt árt a háromszéki megyeszékhely megítélésének és jó hírének. Antal Árpád (fotó lent)polgármester arra kéri a sepsiszentgyörgyieket, hogy kerüljék a „Sepsiszentgyörgy Város” nevű profillal való kapcsolatot, illetve az oldalt minél többen jelentsék szabálysértőként a Facebooknak.


antal_arpad4
A közösségi oldalon lévő profil működtetője feltételezések szerint magyarországi, és a Magyar Nemzeti Arcvonal - Hungarista Mozgalom, illetve a Hídfő Aktivista Hálózat nevű szervezetek szélsőséges nézeteit terjeszti. „A demokrácia és a pártok ideje lejárt, a jövő a hungarizmusé! A nemzeti elit fegyveres képzés ma nem a Honvédség keretein belül valósul meg, hanem a Magyar Nemzeti Arcvonal 1989 szervezeti rendjében. A tradicionális alapokat megőrizve, de a jelenkor korszerű harceljárásait és taktikai elemeit is ötvözve felkészítjük a fiatalságot a jövő kihívásaira”, írja egyik bejegyzésében „Sepsiszentgyörgy Város”, amely által közzétett fotók is többségében felfegyverkezett férfiakat ábrázolnak.

Frissítés:
Antal Árpád, sepsiszentgyörgyi polgármester felhívásának hatására folyamatosan csökken a "Sepsiszentgyörgy Város" profil kedvelőinek száma, fogyatkoznak az oldal "ismerősei".

(Sláger Rádió / Kovács Zsolt)

Niciun comentariu: