vineri, 13 noiembrie 2015

Megemlékeztek a Rongyos Gárdáról Nu-i uită ai lor, să nu-i uităm nici NOI!

Hírek : Megemlékeztek a Rongyos Gárdáról

Megemlékeztek a Rongyos Gárdáról

  2008.08.29. 11:54
A nyugat-magyarországi események kirobbanásának 87. évfordulóján megemlékezést tartott a Jobbik Magyarországért Mozgalom, KDNP XII. kerületi szervezete valamint a Hegyvidéki Trianon Társaság a budapesti Farkasréti temetőben, ahol a hősi halott Vámossy Tibor Rongyos Gárdistának a szobra is jelzi a sírját.
A felszólalók között volt Vona Gábor.  Felelevenítette a kuruc Rákóczi Ferenc, a 48-as Kossuth Lajos és az 56-os Pongrátz Gergely nehéz pillanatait, amikor szinte a biztos vesztes tudatában vállalták fel a harcot az ellenséggel szemben. Mint fogalmazott: egyikük sem menekült el sorsa elől és nekünk tovább kell vinnünk ezt a fajta szellemiséget.
Szintén felszólalt ifj. Hegedűs Loránt református lelkész, aki elmondta, nem csupán az anyaországnak, de mindannyiunknak alaposan meg kell változnia, meg kell tisztulnia ahhoz, hogy győzelmet arassunk, máskülönben elpusztulunk.
A beszédek után a megemlékező szervezetek elhelyezték kosszorúiakat.
Az elhanyagolt, rossz állapotban lévő emlékmű helyrehozataláért és egy információs tábla kihelyezésére gyűjtés indult, az Ifjú Magyarok Egyesülete 10900059-00000013-32180002-es UniCredit Bankszámlaszámára lehet támogatásokat befizetni. (Közleményként tüntesse fel a "Rongyos" szót!)
======================================
Nu-i uită ai lor, să nu-i uităm nici NOI!

Niciun comentariu: