ACTUALIZARE 15:04 Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a trimis un comunicat prin care arată că CV-ul atribuit lui Istvan Jakab este fals, fiind vorba, în fapt de două persoane diferite.
"Vă facem cunoscut faptul că informațiile publicate de domnul Pădure sunt profund eronate, deoarece CV-ul prezentat în articol nu aparține domnului Istvan Jakab, președintele Administrației Fondului pentru Mediu, ci unei alte persoane, cu același nume, dar care nu are nicio relație contractuală sau de altă natură cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), sau cu instituțiile aflate în subordinea, coordonarea sau sub autoritatea MMAP.
În susținerea celor afirmate, atașăm prezentului drept la replică CV-ul real al domnului președinte Istvan Jakab".


Noul președinte al Administrației Fondului pentru Mediu, Istvan Jakab, a scris în CV-ul propriu( accesibil aici) că se declară un luptător pentru "independența" Transilvaniei, informează EVZ.

"Lupta pentru Transilvania trebuie asumată, pentru ca ea să devină o regiune puternică, independentă", a notat noul demnitar guvernamental.

Jakab, care are rang de secretar de stat, a mai scris că limba română este una străină pentru el, dar și că își dorește un "Ținut Secuiesc" în care nimeni să nu mai ia decizii fără consimțământul "nostru", fiind neclar la cine se referă: la comunitatea secuiască sau la toți locuitorii din Harghita și Covasna.

„Îmi doresc un Ținut Secuiesc, unde munca nu este pomană, sănătatea nu-i afacere, agricultura nu este umilitoare, cinstea nu este o dezabilitate (sic! – n.r.) și nimeni nu poate să decidă despre noi fără consimțământul nostru.” sună dezideratele noului membru al Guvernului.

Conform comunicatului Guvernului, schimbarea de la Administrația Fondului pentru Mediu a fost făcută la cererea Mediului, Apelor și Pădurilor, dar motivul acesteia nu a fost făcut public. Decizia poate fi consultată, aici.