miercuri, 12 aprilie 2017

CAB: „Mișcarea de Tineret 64 de Comitate” din Transilvania are un caracter fascist, xenofob și rasist


CAB: „Mișcarea de Tineret 64 de Comitate” din Transilvania are un caracter fascist, xenofob și rasist

April 12, 2017 • extremism maghiar • Views: 10

Curtea de Apel București a decis vineri, 7 aprilie, că gruparea „Mișcarea de Tineret 64 de Comitat” (HVIM) din Transilvania are un caracter fascist, xenofob și rasist, transmite Agerpres.

Vezi și Organizația extremistă HVIM a propus, UDMR a votat. Stradă cu numele CRIMINALULUI de război Wass Albert în Târgu Secuiesc

De asemenea, judecătorii au constatat că și Asociația “Szent Laszlo Serege” — CIF are un caracter fascist, xenofob și rasist.
“În temeiul art. 404 alin. 4 lit. i) Cod procedură penală raportat la art. 52 Cod procedură penală, constată că organizația, fără personalitate juridică pe teritoriul României, ‘Mișcarea de Tineret 64 de Comitate’ — HVIM și Asociația ‘Szent Laszlo Serege’ — CIF au caracter fascist, rasist și xenofob, în sensul art. 2 alin. 1 lit. a) din OUG nr. 31/2002, republicată”, se arată în hotărârea instanței.
Decizia a fost luată în dosarul în care extremiștii Szocs Zoltan și Beke Istvan, lideri ai grupării “Mișcarea de Tineret 64 de Comitate”, au fost condamnați la 10 luni și 8 zile, respectiv 11 luni și 6 zile închisoare cu executare. Cei doi nu vor face însă închisoare, deja au executat pedeapsa în perioada în care s-au aflat în arest preventiv și arest la domiciliu.
Judecătorii au dispus confiscarea de la cei doi extremiști a unor drapele, hărți, autocolante de propagandă.

Vezi și SRI ȘI DIICOT S-AU FĂCUT DE RÂS. Beke și Szocs, achitați pentru terorism

FOTO: membrii HVIM pe străzile din Târgu Secuiesc împotriva Tratatului de la Trianon, facebook.com

Niciun comentariu: