sâmbătă, 6 aprilie 2013


2013.04.05. | 15:48 Tőkés: eredményes munkát végeznek az erdélyi Demokrácia Központ hálózatában
http://erdely.ma/kozeletunk.php?id=139009&cim=tokes_eredmenyes_munkat_vegeznek_az_erdelyi_demokracia_kozpont_halozataban

Pontos és eredményes munkát végez a magyar állampolgárság megszerzését elősegítő erdélyi Demokrácia Központ – mondta Tőkés László néppárti európai parlamenti képviselő, református püspök sajtótájékoztatón pénteken Nyíregyházán.

A hálózat adatai szerint Székelyföldön eddig több mint 79 ezer, Közép-Erdélyben 19 ezer, míg a Partiumban 46 ezer kérelmező kérelmét vették át, illetve honosítási dossziéját készítették elő – ismertette a hálózat felügyeletét ellátó Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke a tájékoztatón.

Tőkés László tájékoztatása szerint ezek közül körülbelül 100 ezer kérelmező kapta meg kérelmére pozitív választ, Erdélyben pedig eddig mintegy 80 ezren tették le az állampolgársági esküt a konzulátusokon és az erre kijelölt helyeken. A munka nagyobb részét a Demokrácia Központok végzik, amelyek a már elkészített honosítási dossziékat az illetékes magyar hatóságokhoz továbbítják.

A legtöbb iratot a nagyobb erdélyi városokban regisztrálták: az első négy helyen Csíkszereda (17 384 kérelem), Marosvásárhely (15 389), Kolozsvár (14 519) és Szatmárnémeti (13 342) áll; az összes honosítási dosszié mintegy felét ezekben a városokban állították össze.

Vinnai Győző megyei kormánymegbízott a sajtótájékoztatón elmondta: a legfrissebb adatok szerint több mint 422 ezer állampolgársági kérelem érkezett 2011 januárja óta, ebből több mint 203 ezret Magyarországon nyújtottak be.

A megyei kormányablak 2011 januári megnyitása óta tízezer honosítási kérelmet vett át, további ötszáz kérelmet pedig a járási hivatalokban nyújtottak be a kérelmezők – közölte a kormánymegbízott.

Kovács Sándor, a helyhatóság fideszes alelnöke az eseményen bejelentette, hogy a megyei önkormányzat egy európai fejlesztési társulás létrehozásáról határozott pénteki, rendkívüli ülésén. Az ENTER Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulás célja, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg és a romániai Szatmár megye között megerősítse a gazdaság és társadalmi kohéziót.

A megyei önkormányzat és a romániai Szatmár Megyei Tanács által aláírt együttműködési megállapodás értelmében a társulás fő feladata a területi együttműködésben létrejövő programok és projektek megvalósítása lesz, amelyhez a felek az Európai Unió rendelkezésre álló támogatásait is igénybe kívánják venni.

 Sursă :Agenția ungurească MTI

Traducerer automată

Doar cifreșe contează. Traducerea deformează folosind termeni inadecvați.
04/05/2013. | 15:48 Mallard: locuri de muncă efectivă a Transilvaniei, Centrul pentru Democrație rețea


De locuri de muncă corecte și eficiente a facilita dobândirea cetățeniei maghiare din Transilvania, Centrul pentru Democrație - a spus europarlamentarul Laszlo Tokes PPE, Episcopul reformat vineri conferinta de presa de la Nyíregyháza. De rețea în conformitate Secuiesc Teren a vândut mai mult de 79 de mii, centrul Transilvaniei 19 mii, în timp ce cererea Partium 46000 reclamantului a fost preluat și a Naturalizare dosarul pregătit - a prezentat rețeaua de supraveghere din Transilvania Consiliului Național Maghiar (EMNT), președinte al conferinței. Laszlo Tokes a raportat că aproximativ 100 de mii dintre ei, la cererea solicitantului, a primit un răspuns pozitiv, Transilvania are aproximativ 80 de mii de oameni au trecut jurământul cetățenie și consulate în locurile desemnate. Majoritatea lucrărilor desfășurate de Centrul pentru Democrație, care a fost elaborat în localizarea dosarele să fie transmise autorității competente maghiare. Cele mai multe dintre documentele din marile orașe transilvane înregistrat primele patru locuri Miercurea Ciuc (17384 cereri), Targu Mures (15389), Cluj-Napoca (14 519) si Satu Mare (13342) cuprinde toate fișierului de localizare, aproximativ jumatate din aceste orașe a fost compilat . Vinnai Győző Agentul Județean a Guvernului, la conferința de presă, a declarat ca cele mai recente cifre, mai mult de 422,000 de cereri au fost primite de la cetățenia ianuarie 2011, inclusiv mai mult de 203,000 în Ungaria a fost prezentat. Guvernul județului a fost ferestrele deschise în ianuarie 2011, a preluat cererile de naturalizare zece mii, o suplimentare de 500 de cereri au fost depuse la birourile teritoriale ale reclamantelor - a declarat că guvernul a fost responsabil. Sandor Kovacs, vicepresedinte al autorității locale, în caz de Fidesz a anunțat că guvernul județ este o creație a Asociației European de Dezvoltare vineri, o reuniune extraordinară. ENTER Gruparea limitată europeană pentru obiectivul de cooperare teritorială, care Szabolcs Capul România, județul Satu Mare și în consolidarea economiei și a coeziunii sociale. Județul Satu Mare Consiliul Județean și acordul de cooperare român semnat de persoana responsabilă pentru asocierea programelor de cooperare regională și proiectele create vor fi având o petrecere la Uniunea Europeană acordarea de finanțare este disponibilă pentru care dorește să se prevaleze.
 
 MTI



Niciun comentariu: