duminică, 21 aprilie 2013

„În Harghita, Guvernul Victor Ponta tolerează readucerea la viață a Ungariei Mari!” (DOCUMENTE)



„În Harghita, Guvernul Victor Ponta tolerează readucerea la viață a Ungariei Mari!” (DOCUMENTE)

Publicat la: 9.04.2013


Ca urmare a publicării mai multor documente pe blogul său, l-am rugat pe colaboratorul Ghimpele, Dan Tanasă, o voce avizată a problematicii românilor din Covasna și Harghita, să ne ofere o serie de detalii referitoare la amplasarea stemei Ungariei pe fațada unor școli din județul Harghita.

Sursă foto: dcnews.ro
Reporter: Ai publicat pe blogul tău documente din care reiese că stema Ungariei este amplasată pe fațada unor școli din Harghita iar autoritățile nu fac nimic. Despre ce este vorba?

Foto: Dan Tanasă
Dan Tanasă: Am publicat încă din 2011 informații cu privire la amplasarea stemei Ungariei pe pe fațada Liceului ”Salamon Erno” din Gheorgheni și pe fațada Liceului ”Marton Aron” din Miercurea Ciuc. La Gheorgheni stema a fost amplasată la comanda primarului PCM iar la Miercurea Ciuc din ordinul primarului UDMR. Evident, amplasarea stemei Ungariei a fost lăudată de presa de limbă maghiară din România care vorbea de refacerea Ungariei Mari. La momentul respectiv am crezut că este o trădare mizerabilă a Guvernului Emil Boc însă nebunia continuă și în ziua de azi în timpul Guvernului Victor Ponta.
Am solicitat actualului prefect de Harghita, Jean-Adrian Andrei, să verifice legalitatea amplasării stemei Ungariei pe fațada celor două școli. Acesta mi-a comunicat senin că în cele două cazuri este vorba de două clădiri construite în timpul Ungariei Mari care în acest moment sunt monumente istorice iar amplasarea stemei Ungariei a fost de fapt o revenire la forma inițială. Cu privire la această revenire la forma inițială prefectul de Harghita mi-a comunicat faptul că această este ”chiar obligatorie”. Istoric vorbind, după eliberarea Transilvaniei de Nord aceste steme au fost dat jos, evident, de către armata română și noua administrație de la București. Stema Ungariei nu avea ce să caute amplasată pe fațada unor clădiri publice din România, indiferent dacă este vorba de un monument istoric sau nu. În mod stupefiant, ce a dat jos armata română eliberatoare a Transilvaniei de Nord a pus la loc Guvernul Emil Boc și tolerează în continuare Guvernul Victor Ponta. Dacă folosim această logică de ce să nu reamplasăm atunci busturile lui Lenin și Stalin sau restul monumentelor rusești distruse în 1989 și după aceea? Este absurd!
Administrația publică locală din Harghita, controlată de UDMR și PCM încearcă, și reușește cu concursul autorităților de la București, să certifice faptul că în Harghita suveranitatea statală a României este împărțită între România și Ungaria. Astfel, sub pretextul renovării unor monumente istorice sunt readuse la viață simboluri ale Ungariei Mari, visul pentru care luptă umăr la umăr atât atât extremiștii radicali (Laszlo Tokes, PCM, PPMT) cât și extremiștii moderați (UDMR).
Reporter: Cazul stemei Ungariei reamplasate pe fațada unor școli este singular?
Dan Tanasă: Din păcate nu. Zilele trecute tot prefectul de Harghita m-a informat senin, urmare unei sesizări a subsemnatului, că inscripția în limba maghiară ”Varoshaza” amplasată pe fațada Primăriei municipiului Miercurea Ciuc este ilegală (nu spune acest lucru cu subiect și predicat ci sugerează doar acest lucru) dar că domnia sa nu va face nimic deocamdată pentru a aplica legea la acest moment. Prefectul m-a informat că este din nou vorba de un monument istoric renovat iar că acea inscripție era acolo la momentul construirii clădirii, în timpul Ungariei Mari. Inscripția în limba maghiară este amplasată pe același rând cu inscripția în limba română ”Primăria” dar înaintea acesteia, situație care este cât se poate de ilegală. Se încalcă în acest mod Constituția României și caracterul de singură limbă oficială de stat a limbii române. Mai mult, se sugereză în acest fel că limba maghiară este limbă oficială de stat în acea zonă și că limba maghiară ar avea întâietate în fața limbii române. Ori așa ceva este din nou absurd!
Reporter: Care crezi că este soluția?
Dan Tanasă: Soluția nu poate fi decât aplicarea legii, evident. Problema este că cel puțin în județul Harghita, nu este cine să aplice legea. Actualul prefect pare mai degrabă un angajat al organizației județene a UDMR sau PCM decât un înalt funcționar public al statului român. Constituția României vorbește foarte clar care sunt simbolurile naționale ale României și care este limba oficială de stat în România. Doar că nimănui nu-i pasă. Au murit sute de mii de români ca să facă România Mare iar un amărât de prefect, susținut de premierul Victor Ponta, nu este în stare să apere pe timp de pace Constituția României. Dacă situația nu este remediată zic că sunt proști rușii dacă nu solicită reamplasarea monumentelor sovietice distruse în decembrie 1989!

Niciun comentariu: