joi, 27 ianuarie 2011

Invitaţia Conferintei de Imagologie, editia a III/a, 2011


Catedra de Ştiinţe Umane a Universităţii Sapientia din Miercurea Ciuc organizează,  în parteneriat cu Catedra de Etnografie a Universităţii din Debreţin, Ungaria, cea de-a III-a ediţie a Conferinţei de Imagologie, iniţiată în anul 2007, cu tema Românii în literatura maghiară – maghiarii în literatura română. Ediţia din 2011 îşi propune să extindă sfera de interes către psihologia socială, antropologie, etnografie, folclor etc.
Data şi locul conferinţei: 15-16 aprilie 2011, Universitatea Sapientia – Miercurea-Ciuc, Piaţa Libertăţii nr. 1.

Teme propuse:
      Imagologia şi interculturalitatea, imagologia şi criza de conştiinţă, transformarea miturilor naţionale, mituri proprii şi false imagini naţionale, stereotipii ironice, reciprocitatea imaginilor Est-Vest, formarea şi modelarea imaginilor naţionale în literatură şi cinematografie.
      Ce stereotipii caracterizează imaginile populare, pe care  le construim despre noi şi despre alţii?
      Stereotipii etnice în învăţământ.
      Stereotipii în mass-media.
      Rolul şi responsabilitatea  literaturii şi artelor în formarea şi răspândirea gândirii stereotipe despre sine şi despre alţii.
      Se va schimba modul de percepere a Alterităţii în secolul al XXI-lea ?
      Ce şanse ne oferă imagologia din perspectiva abordării critice a imaginii  naţionale despre sine?

La asemenea probleme am dori să ne ofere răspunsuri cea de a III-a ediţie a Conferinţei de Imagologie. Vă invităm să participaţi cu o lucrare a cărei rezumat de 15-25 de rânduri, vă rugăm să ni-l transmiteţi, împreună cu fişa de participare din anexă, până la 15.01.2011, la adresa siposkatalin@sapientia.siculorum.ro.


Dr. Tapodi Zsuzsanna
Dr. Balázs Lajos
şef de catedră
şef de catedră adjunct

Niciun comentariu: